back to top

Statens jegere skal ta ulven i Trøndelag

- Advertisement -

Miljødirektoratet har besluttet å tillate felling av inntil en ulv i deler av rovviltregion 6 i Trøndelag. Dette ekstraordinære uttaket er ment å forhindre fremtidig skade på husdyr, og det er jegere fra SNO som har fått opphaven med å skyte ulven.

Fauna skrev nylig om ulvejakta som ble tillatt i samme område, med begrenset fellingsperiode og der lisensjegere skulle jakte på ulven:

Etter at lisensjegernes forsøk mislyktes, har Miljødirektoratet nå tatt en beslutning om at Statens naturoppsyn (SNO) skal ta ulven gjennom en ekstraordinær jakt som SNO-jegere skal gjennomføre i samme område.

Beslutningen er tatt etter etter dialog med lederen av rovviltnemnda i region 6, Statsforvalteren i Trøndelag, Heim kommune og Sør-Trøndelag Sau og Geit. Det er satt flere vilkår for fellingen, blant annet at Statens naturoppsyn (SNO) er ansvarlig for å gjennomføre fellingsforsøket i tråd med instruksen for det statlige fellingslaget ved uttak av vilt.

Fellingsområdet

Fellingsområdet omfatter Surnadal, Heim, Rindal og Orkland kommuner. Beslutningen gjelder i tidsrommet 1. februar 2024 – 31. mars 2024. Miljødirektoratet har rett til å trekke tillatelsen tilbake.

Skadesituasjonen

Det har i løpet av beitesesongen 2023 oppholdt seg en ulv i Trøndelag. Den første tillatelsen til skadefelling ble gitt 26. juni 2023. Den er fulgt opp med flere vedtak om tillatelse til felling, utvidelser av området og forlengelser. Fra 1. desember 2023 har det vært åpnet for lisensfelling av ulv i hele region 6. Men ulv er enda ikke felt i region 6.

Miljødirektoratets vurderinger

Miljødirektoratet har i sitt vedtak lagt avgjørende vekt på skadehistorikken, og det fremtidige skadepotensialet for sau i området dersom en ulv etablerer seg i region 6. Det legges til grunn at ulven har oppholdt seg i dette området over lang tid, og utfordringer med gjentatte skadefellingsforsøk som ikke har ført fram.

Fauna.nohttps://www.fauna.no
Takk for at du leser Fauna.no. Ta gjerne kontakt via Signal (kryptert) eller WhatsApp (kryptert) for telefon nummer 95844091. Send oss gjerne en vanlig e-post dersom du ikke trenger nettbeskyttelse: fauna@fauna.no

Mer fra forfatteren

Relaterte artikler

Advertisment

Siste nytt

Rovviltets Røst: – Uklart grunnlag og farlig presedens

«Vedtaket er forhastet, dårlig begrunnet og setter en farlig presedens for forvaltningen.»

Bjørnen i Jarfjord skal skytes etter angrep

Miljødirektoratet har besluttet at bjørnen som mandag kveld angrep og bet en mann i Jarfjord, skal skytes.

Flere gauper i Norge enn på 15 år

Vi må tilbake til 2008 for å finne like stor bestand av gauper i Norge.

Meld deg på for å få de siste nyhetene fra Fauna.no

Vil vil gjerne sende deg våre nyheter. Vennligst skriv inn din e-postadresse og klikk «få nyhetsbrev». Enkelt og greit!