Ikke mindre enn tre flunkende nye elektriske audier blokkerer Operagata i Oslo torsdag, og ser ut til å tillate dette fordi de har nødblinken på.

Det kunne lokalbefolkningen og besøkende i Bjørvika oppleve torsdag ved 13-tiden. Hva audiene gjorde på snuplassen ved Stasjonsalmenningen, vites ikke, men syklistene fant nå veien mellom bilene likevel.

Oslo bystyre har for lenge siden besluttet at det skal være færre biler i bykjernen enn før. Som et resultat av det, har flere eiendommen i området ikke parkeringsplasser til alle leilighetseierne. Derfor må det fra lokalpolitikernes side bli sett som en hån mot det kommunen faktisk har ønsket for bykjernen, når det gjelder antall biler som skal oppholde seg der.

Derfor vil det for mange være lite forståelig at biler som ikke hører hjemme i området, står parkert tre i bredden ved snuplassen tett inntil Stasjonsalmenningen. Politiet vil neppe akseptere nødblink som gyldig grunn for å stå slik over tid.

I tillegg til de tre audiene, sto det også en varebil godt plassert midt i den tilrettelagte sykkelstien. Årsaken til det kan være at det er få parkeringsplasser å oppdrive, men når det er snakk om firmaer som er på oppdrag, er det ofte tilgang til gjesteparkering i mange av kjellerne i området.