back to top

Setter fokus på karbonsyklus i smeltende isbreer

- Advertisement -

På en av de mest betydningsfulle konferansene i nordområdene, Arctic Frontiers, deltar UiT med både faglig spisskompetanse og brede innspill til samfunnets største utfordringer.

Hvert år samles det internasjonale A-laget innen politikk, næringsliv og forskning på Tromsø-konferansen Arctic Frontiers. Opp mot 40 forskere fra UiT skal spre kunnskap og diskutere med fagfeller innenfor mange temaer; karbonsyklus i smeltende isbreer, nordområdepolitikk, smarte byer, krigshistorie og fremtidens polhav, for å nevne noen få.

Universitetsledelsen skal diskutere arktisk utdanning og forskning, klima, og global helse og sikkerhet med ministre, senatorer og andre sentrale samfunnsaktører.

Styrker strategiske posisjon

Både konferansen og UiT er i Norges viktigste strategiske satsingsområde, og UiT er sentral i diskusjonene i Arctic Frontiers-uken. Vi er med på å stake ut ny kurs på flere essensielle områder, og vi leverer fakta, premiss og forskning som ligger til grunn for politikk og samfunnsutvikling.

Sesjoner og arrangementer

Prisvinner Oran Young, en av verdens absolutte toppforskere på politikk og samarbeid i Arktis, får overrakt prisen fra statsminister Støre. Young skal delta på flere debatter og arrangementer, men UiT fremhever Mohnseminaret på UiT sitt hovedcampus i Tromsø.

Fremtidens polhav

Polhavet som nasjonal gigantsatsing er tema under sidearrangementet The Future Arctic Ocean and GoNorth initiatives. 17 nasjonale institusjoner jobber for å realisere Norges største forskningsprosjekt noensinne. Dekan Jørgen Berge fra UiT er leder for prosjektet.

UiT-frokost

Utenriksministeren stiller til sofasamtale med statsviter Øystein Solvang om nordområdene generelt, og potensialet for samarbeid nord i Norden spesielt. Arrangementet går av stabelen i månedsskiftet.

Fauna.nohttps://www.fauna.no
Takk for at du leser Fauna.no. Ta gjerne kontakt via Signal (kryptert) eller WhatsApp (kryptert) for telefon nummer 95844091. Send oss gjerne en vanlig e-post dersom du ikke trenger nettbeskyttelse: fauna@fauna.no

Mer fra forfatteren

Relaterte artikler

Advertisment

Siste nytt

Håper på vendepunkt i kampen om gruveavfall

Etter støtte fra EFTA-domstolen kan det bli et vendepunkt i en av Norges mest langvarige miljøstrider.

Helikopter og motorsag mot fremmede sorter

Fremmede sorter utgjør en alvorlig trussel mot norsk natur. Nå setter staten inn både helikopter og motorsag for å stoppe dem.

Norge får for første gang en klimastrategi for utenrikstjenesten

Norge lanserer for første gang en klimastrategi for utenrikstjenesten.

Meld deg på for å få de siste nyhetene fra Fauna.no

Vil vil gjerne sende deg våre nyheter. Vennligst skriv inn din e-postadresse og klikk «få nyhetsbrev». Enkelt og greit!