Danske ulver er seks til sju ganger mer aktive om natten enn om dagen, ifølge forskere fra Naturhistorisk Museum i Aarhus og Aarhus Universitet.

Dette gjør dem mer «lyssensitive» enn for eksempel svenske ulver.

En forklaring på dette er at ulvene foretrekker å jakte uten å bli forstyrret av mennesker. Strategien deres er å søke seg til mindre tettbefolkede områder, men slike områder finnes knapt i Danmark.

Alle på Jylland

Samtlige danske ulver holder til på Jylland. Selv om det finnes skogsområder der, er de små og lett tilgjengelige for mennesker. Derfor unngår ulvene konsekvent jakt på byttedyr i de lyse timene.

– Ulvene har tilpasset seg ved å bli mer nattaktive for å unngå menneskelig aktivitet, sier en av forskerne bak studien. Saken er omtalt av Jakt & Jägare.

Økende ulvebestand

Det finnes for tiden mellom 32 og 42 voksne ulver i Danmark. I moderne tid kom ulven tilbake til Danmark i 2012, og bestanden har økt siden da.

Meld deg på nyhetsbrevet

Meld deg på Faunas gratis nyhetsbrev for å holde deg oppdatert om saker publisert på fauna.no.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring.

Fauna.no har gjort et bevisst valg om å være på naturens side, samtidig som vi er uavhengige i journalistikken. Det er ingen motsetning. Våre redaksjonelle vurderinger gjøres uavhengig av politiske, økonomiske og andre særinteresser. Å drive Fauna er en lønnet jobb, ikke dugnadsarbeid. Abonnentene gir oss muligheten til å utvikle Fauna videre, gå grundigere inn i viktige saker og nå ut til flere lesere. Vi trenger flere som mener dette arbeidet er verdt å betale for. Takk for at du leser Fauna.no – og en særlig takk til alle som støtter arbeidet gjennom et abonnement!