WWF Verdens naturfond har tatt inn over 17 millioner kroner fra Postkodelotteriet. Pengene går blant annet til å redde truede arter, bekjempe plastforsøplingen og begrense klimaendringene.

Nordmenns loddkjøp i Postkodelotteriet har bidratt med 17.680.077 kroner til WWFs arbeid så langt i 2021, heter det i en pressemelding fra WWF.

– Vi vil si tusen takk til alle som har bidratt til dette gjennom å kjøpe lodd. Disse pengene kommer veldig godt med i WWFs arbeid for å begrense klimaendringene og bevare naturen, sier Karoline Andaur, generalsekretær i WWF Verdens naturfond.

– Vi har to kriser å løse: klimakrisen og naturkrisen. Begge krisene er knyttet til menneskers rovdrift på naturen. Det haster hvis vi skal greie å snu utviklingen og skape en verden hvor vi lever i tråd med det jorda kan tåle, sier Andaur.

– Blir ofte rørt

Til sammen har WWF og SOS-barnebyer mottatt hele 109 millioner kroner siden oppstarten av lotteriet i Norge i 2018.

Postkodelotteriets ambassadører, Jorun Stiansen og Tom Stiansen, er glade for at det fortsetter å levere stabile bidrag til organisasjonene.

– Jeg blir ofte rørt av å snakke med alle de fine folkene der ute som kjøper lodd i Postkodelotteriet, sier Jorun Stiansen.

– Selv når vi er ute for å dele ut gevinster, forteller mange om hvordan de ble med i lotteriet for å bidra til gode formål.

– Og uansett hvor gøy det er å reise rundt og overraske vinnere, er jo dette den beste dagen i året, legger Tom Stiansen til.

– Det er dette Postkodelotteriet handler om: Å samle inn penger til gode formål.  Med et lodd i Postkodelotteriet kan du vinne flotte gevinster hver eneste dag, men i dag er det SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond som er de største vinnerne, avslutter de.

Over 100 milliarder

Veldedighetslotteriet startet i Norge høsten 2018 og har lisens fra Lotteritilsynet.

Det er SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond som eier lisensen. Lotteriet finnes også i Nederland, Storbritannia, Tyskland og Sverige.

Postkodelotteriet startet i Nederland i 1989 og er i dag verdens tredje største private giver til ideelle organisasjoner.

Totalt har Postkodelotteriene gitt over 100 milliarder kroner til ideelle organisasjoner som arbeider for å utgjøre en positiv forskjell i Norge og i resten av verden.