Regnskogen får 105 milliarder kroner etter klimatoppmøtet i Glasgow. Ifølge klima- og miljødepartementets pressemelding skal pengene brukes til å beskytte og restaurere regnskog i perioden fra 2021 til 2025.

– Vi må stanse tap av tropisk skog før 2030 dersom vi skal nå 1,5 graders målet fra Parisavtalen. Tropiske skogland trenger mer internasjonal støtte for å endre på sin arealbruk. Norge vil fortsette og videreutvikle den internasjonale klima- og skogsatsingen på et høyt nivå fram til 2030. Vi er glade for å være en del av en voksende koalisjon av givere og selskaper som mobiliserer for å redusere avskoging, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Både Gahr Støre og klima- og miljøminister Espen Barth Eide deltok under høynivåmøtet om skog i Glasgow, sammen med statsledere som USAs president Joe Biden, britenes statsminister Boris Johnson, president Jokowi fra Indonesia og president Ivan Duque fra Colombia, heter det i pressemeldingen.

https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/gjennombrudd-for-regnskogen-under-klimatoppmotet-i-glasgow/id2882357/?utm_source=regjeringen.no&utm_medium=email&utm_campaign=nyhetsvarsel20211102-4:26%20PM