Det stormer rundt den finsk-russiske superulven som har vandret inn i Norge, og nå vil en bondelagsleder plassere den genetisk viktige ulven i dyrehage.
Leder i Innlandet Bondelag, Elisabeth Gjems, uttrykker forundring over at Miljødirektoratet ikke flytter den genetisk viktige finsk-russiske ulven som ble merket i Rendalen. Hun foreslår at ulven burde plasseres i en dyrehage, et forslag som møter sterk motstand fra dyrevernorganisasjonen NOAH. Det skriver Østlendingen.
Ulv blokkerer jakt
Elisabeth Gjems er forundret over at den genetisk viktige finsk-russiske ulven, som ble merket i Rendalen, ikke blir flyttet. Hun mener at ulvens tilstedeværelse hindrer uttak av ulv i et område på størrelsen med halve Rogaland, og stiller spørsmål ved om dette er en utvidelse av ulvesonen.
Forslag om dyrehage
Gjems foreslår en alternativ løsning for å håndtere situasjonen. Hun mener at ulven burde plasseres i en dyrehage mens fellingen av de andre ulvene blir avklart. Hun argumenterer for at dette ikke er mer absurd enn andre tiltak som er blitt foreslått, og hevder at det er en anerkjent metode i forvaltningen verden over.
NOAH reagerer
Dyrevernorganisasjonen NOAH reagerer sterkt på forslaget fra Gjems. De mener at det er absurd og dyrevernmessig uforsvarlig å plassere en vill ulv i en dyrehage. De påpeker også at det er strenge regler for innfanging av ville dyr fra naturen.
Genetisk viktig ulv
Den finsk-russiske ulven som har kommet til Norge er genetisk viktig fordi den bærer på nye genetiske varianter som kan bidra til å redusere innavl i den skandinaviske ulvebestanden.
Miljødirektoratet understreker at den norske ulvestammen er sterkt innavlet, og at det vil være svært verdifullt å få tilført gener fra denne innvandreren. De mener at det er viktigere å vite hvor ulven er, framfor å flytte den.