Beboere ved Laureng bo- og servicesenter i Tromsø protesterer mot fjerning av krykkjer som hekker på fasaden.

Mens avdelingslederen søker om tillatelse til å fjerne fuglene, står en beboers datter opp mot beslutningen, og hevder at fuglene ikke er til sjenanse for hennes far, som bor på sykehjemmet.

I en nylig e-post til Miljødirektoratet uttrykker Ragnhild Misvær Mofoss sin bekymring over avdelingslederens forespørsel om å fjerne krykkjer fra Laureng bo- og servicesenter. Mofoss, som har sin far boende på senteret, argumenterer for at fuglene ikke er til sjenanse for beboerne, og stiller spørsmål ved timingen av målsetningen om å fjerne krykkjene.

Fuglenes rett til å hekke

Krykkjer, kjent for sin tilknytning til kystnære områder, har funnet et uvanlig hjem på fasaden til Laureng bo- og servicesenter. Disse fuglene, som er en del av måkefamilien, er kjent for sin sosiale natur og evne til å tilpasse seg menneskelige omgivelser. Mofoss hevder at fuglene ikke har vært en kilde til sjenanse for hennes far, som er en av beboerne.

Spørsmål om nødvendighet og timing

Mofoss utfordrer også avdelingslederens motivasjon og timing for å fjerne fuglene. Hun påpeker at hvis det var nødvendig å gripe inn mot krykkjene, burde tiltak som å fjerne reir fra tidligere år ha blitt implementert tidligere, ikke under hekkesesongen.

– Jeg har faren min boende her, som ikke lar seg sjenere av disse krykjene overhodet, og det har han aldri. Og hvis avdelingslederen ved dette stedet mener at nå må det gjøres noe, ja, så burde han ha satt dette i gang for lenge siden, sier Mofoss i sin e-post til Miljødirektoratet.

Krykkje. Foto: <a rel="nofollow" class="external text" href="http://photo-natur.de">Andreas Trepte</a> – <a rel="nofollow" class="external text" href="http://photo-natur.de/de/artenliste-alphabetisch/voegel-alpha/68"><span class="int-own-work" lang="en">Own work</span></a>, CC BY-SA 2.5, Link