Midt i selveste ulvesonen vil rovviltnemndene i Hedmark og Oppland skyte inntil 18 ulver.

Mandag denne uken holdt rovviltnemndene i region 4 og 5 et felles møte der det ble vedtatt å felle 18 ulver i ulvesonen, fordelt på tre revirer for den kommende fellingssesongen.

Beslutningen om å felle alle ulvene i det helnorske Rafjellet-reviret, samt grenserevirene Rømskog og Fjornshöjden, har fått blandede reaksjoner fra forskjellige organisasjoner og institusjoner.

Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) Hedmark og Akershus har uttrykt støtte for uttaket. Knut Arne Gjems, leder i NJFF, sier at felling av ulv i det helnorske Mangen-reviret har vært diskutert over flere år.

– Nemnda har funnet det vanskelig å felle ulver i Mangen på grunn av nærheten til Setten, et revir med genetisk viktige ulver, uttalte Gjems.

NJFF Hedmark har foreslått at Setten-reviret må merkes for lettere å skille disse fra andre individer. Dette skal vi arbeide med overfor myndighetene, med mål om at merkingen skal gjennomføres til vinteren, la han til når han uttaler seg til foreningens eget nettsted.

Lisensfellingsperioden varer fra 1. januar til 15. februar. Det forblir å se hvordan vedtaket vil påvirke ulvebestanden i disse områdene og hvilke tiltak som vil bli implementert for å ivareta det biologiske mangfoldet i fremtiden.

KILDENJFF