back to top

Video: Her er byens nye kjæledegger

- Advertisement -

I løpet av de siste ukene har massevis av lomvier funnet veien til Oslo, og nå har noen funnet ut at det er mulig å mate de utsultede fuglene.

Tirsdag kom Fauna over denne gjengen (bilde/video), som hadde funnet seg en god plass i huken ved Operaen i sentrum av Oslo. Mandag forsøkte de å mate lomviene med torsk, men det ville fuglene ikke ha.

Nå har de forsøkt med sild, og det spiser fuglene gladelig, rett fra hånda. Det hjelper ikke å kaste fisken på sjøen, ifølge et tips. Da vil fuglene ikke ha maten, men om du gir små stykker rett fra hånda spiser lomviene villig vekk.

Norsk ornitologisk forening, som nå har endret navn til Birdlife Norge, sa tidligere i høst i et intervju med Dagbladet at fugler ble funnet i sjøen, i sentrum og i marka. Fauna har selv sett lomvi som padler i Akerselva.

Leder i Birdlife Norge, Håkan Billing, sa da at det ble funnet lomvi flere steder i hovedstaden, at dette er en fenomen som har skjedd tidligere.

Billig har forklart til Dagbladet at at det er matmangel som gjør at den kritisk truede arten lomvi dukker opp i og rundt Oslo. Enkelte år har det vært tusenvis av døde fugler.

– De vi finner her, er rett og slett utsultet. Det skjer oftere og oftere, sier Billing, som ikke har noe eksakt tall på hvor mange individer som er funnet døde de siste ukene, sa Billing til Dagbladet.

Dersom du treffer på en lomvi som ikke er i sjøen, bør du kunne ta den med deg og slippe den ut i sjøen. Det er ikke vanskelig å fange fuglene, fordi de er ganske klumsete på land. Det er derfor lett å ta dem opp og fraktedem til sjøen.

Fauna.nohttps://www.fauna.no
Takk for at du leser Fauna.no. Ta gjerne kontakt via Signal (kryptert) eller WhatsApp (kryptert) for telefon nummer 95844091. Send oss gjerne en vanlig e-post dersom du ikke trenger nettbeskyttelse: fauna@fauna.no

Mer fra forfatteren

Relaterte artikler

Advertisment

Siste nytt

Rovviltets Røst: – Uklart grunnlag og farlig presedens

«Vedtaket er forhastet, dårlig begrunnet og setter en farlig presedens for forvaltningen.»

Bjørnen i Jarfjord skal skytes etter angrep

Miljødirektoratet har besluttet at bjørnen som mandag kveld angrep og bet en mann i Jarfjord, skal skytes.

Flere gauper i Norge enn på 15 år

Vi må tilbake til 2008 for å finne like stor bestand av gauper i Norge.

Meld deg på for å få de siste nyhetene fra Fauna.no

Vil vil gjerne sende deg våre nyheter. Vennligst skriv inn din e-postadresse og klikk «få nyhetsbrev». Enkelt og greit!