Mellom 15 og 20 aktivister forlot et område hvor det drives jakt på ulv i ulvesonen.

Det skjedde etter at politiet ba dem dra fra området for å unngå eskalering av situasjonen, melder NRK som refererer Romerikes Blad.

Ifølge NRK forsøkte aksjonister fra Naturvernforbundet Groruddalen å hindre ulvejakta, men de ble i stedet sperret inne på en skogsbilvei i Rømskog, satt i scene av ulvejeger i området.

– Det ble noen ubehagelige møter med noen jegere som sperret oss inne. Politiet ba oss reise hjem av forebyggende årsaker, sier lokallagsleder Helge Braathen i Naturvernforbundet Groruddalen til Romerikes Blad.

Ifølge Avisa Oslo avventer man anke på lagmannsrettens beslutning om jakt, til Høyesterett. Målet er å redde så mange ulver fra jegerne som mulig.

Mandag ble tre aksjonister bortvist av politiet. De forsøkte å stanse ulvejakta i Østfold. Politiet har fått meldinger om stjålne viltkameraer. Det skal også vært tømt lim i låser for å hindre åpning av veibommer.

Det skal tirsdag ha vært gjennomført et møte mellom klima- og miljøminister Espen Barth Eide og svenske kollegaer. Målet med målet med møtet skal ha vært å få til en mulighet for å utvide jakta ut over 15. februar, som etter forskriftene er siste dag for ulvejakt i Norge.

Rettsprosessen som NOAH – for dyrs rettigheter, WWF Verdens Naturfond og Foreningen våre rovdyr iverksatte, har så langt resultert i at jaktperioden ble redusert fra 44 til fire dage. Dersom Barth Eide får det som han vil, kan jaktperioden bli utvidet ut over 15. februar.