En ulv som drepte to sauer i Tynset ble felt natt til mandag. Ulven hadde tatt seg inn på gården til sauebonde Kjersti Ane Bredesen, der den angrep sauene.

Ulven klarte å komme seg gjennom et gjerde og inn på gårdstunet til Bredesen. Den drepte en av sauene inne i fjøset, mens den andre ble funnet drept på et jorde utenfor gården. Det er Tynsetingen som først meldte om saken, og er referert av NRK via NTB.

Bredesen forteller at ulven har etterlatt seg tydelige spor etter angrepet i fjøset. Blodspor og rester av sauene ble funnet både inne i fjøset og på jordet utenfor.

Statens Naturoppsyn (SNO) har bekreftet at det var en ulv som sto bak angrepet. Jon Horten i SNO forteller at det var bittmerker i nakken og ulvespor i snøen på åstedet.

Beiteprioritert område

Bredesen forteller at gården i Teldalen i Tynset ligger i et beiteprioritert område. Hun har selv omtrent 50 sauer av gammel spælsau, og forbereder nå lammingen av rundt 75 lam som skal ut på beite. I tillegg har hun storfe av rasen Angus og noen hester på gården, og uttrykker bekymring for fremtiden.

– Det her er kjempeskremmende å tenke på. Jeg følte meg veldig trygg med opplegget der dyrene har hatt stor frihet til å gå på områder ute, men at de har et fjøs de kan trekke inn i og hvor de føler seg trygge. Men når rovdyr da kommer etter dem inn så blir man litt maktesløs, sier Bredesen.