back to top

Mer motstandsdyktig med bakterier

- Advertisement -

Forskere ved NTNU har avlet frem bakteriefrie fiskeyngel for å undersøke hvordan bakterier og fisk påvirker hverandre.

Resultatene kan føre til en metode for å forebygge sykdommer hos fisken og øke matproduksjonen i framtida.

Forskerne ved Institutt for bioteknologi og matvitenskap ved NTNU har klart å holde fiskeyngel bakteriefri i opptil 12 uker etter klekking. Dette har hjulpet dem på sporet av hvordan bakterier og fisk påvirker hverandre, og kanskje kan det en dag føre til en metode for å gjøre fisken mer motstandsdyktig mot sykdommer.

Dette kan være gode nyheter både for fiskeindustrien og for mattilgangen vår i framtida. Forskerne har også undersøkt hvordan bakterier påvirker veksten, genene og slimhinnene hos fisken.

Resultatene kan potensielt føre til en metode for å forebygge sykdommer hos fisken, og dermed øke matproduksjonen på en bærekraftig måte.

Forskningen har vært omtalt i Gemini.

Fauna.nohttps://www.fauna.no
Takk for at du leser Fauna.no. Ta gjerne kontakt via Signal (kryptert) eller WhatsApp (kryptert) for telefon nummer 95844091. Send oss gjerne en vanlig e-post dersom du ikke trenger nettbeskyttelse: fauna@fauna.no

Mer fra forfatteren

Relaterte artikler

Advertisment

Siste nytt

Jubel blant verneorganisasjonene, men kritikken hagler mot fortsatt bunntråling

Regjeringen har i dag vedtatt å opprette tre store nullfiskeområder i Oslofjorden som forbyr all fiskeri- og fangstaktivitet. Miljøorganisasjonene jubler over de historiske tiltakene,...

Sportfiskerne mener seg urettferdig behandlet

Sportsfiskerne mener fiskeforbudet i Oslofjorden ikke er faglig begrunnet.

Drastisk skritt: Forbudt å fiske i store deler av Oslofjorden

Drastisk skritt: Forbudt å fiske i store deler av Oslofjorden

Meld deg på for å få de siste nyhetene fra Fauna.no

Vil vil gjerne sende deg våre nyheter. Vennligst skriv inn din e-postadresse og klikk «få nyhetsbrev». Enkelt og greit!