Nå er det tid for å legge soveposen utendørs og oppleve naturen på sitt beste.

Lørdag 2. september er datoen å markere, da Norsk Friluftsliv inviterer hele nasjonen til en unik opplevelse med Natt i Naturen. Med forventninger om deltakelse fra opptil 100.000 mennesker, kan det bli en kveld å huske.

Med den første lørdagen i september som tradisjon, har Natt i Naturen vokst til å bli hele Norges sove-ute-dag. Både nybegynnere og erfarne friluftsentusiaster oppfordres til å bli med på denne spesielle anledningen. Bente Lier, generalsekretær i Norsk Friluftsliv, er entusiastisk.

–Uansett om du aldri har prøvd å sove ute før, eller om det er en vanlig praksis for deg, er du velkommen til å delta.

Initiativet, ledet av Norsk Friluftsliv i samarbeid med 18 store friluftsorganisasjoner og lokale arrangører, inviterer alle til å tilbringe natten ute under stjernene lørdag 2. september. De siste årene har opp mot 100.000 mennesker deltatt i dette arrangementet, og forventningene er høye også i år.

Flere land blir med

En ekstraordinær nyhet for årets Natt i Naturen er at Sverige, Danmark og Finland også blir med på moroa. Mens Sverige og Danmark slår leir samme natt som Norge, tjuvstartet finnene forrige helg, og sammen skaper de en enda større og mer internasjonal atmosfære.

Planlegger du å bli med? Ta med telt, hengekøye eller bare sove under den åpne himmelen – valget er ditt. Den norske allemannsretten gjør det enkelt å overnatte i naturen. Likevel minner Bente Lier om å respektere 150 meters-regelen og unngå å slå leir nærmere befolkede områder.

– Vi vil at alle skal nyte opplevelsen uten å forstyrre andre, sier hun i en pressemelding.

For de som ønsker en felles opplevelse, arrangeres det også åpne fellesovernattinger i regi av lokale lag og foreninger. Hvis du vil finne ut hvor disse aktivitetene skjer, kan du sjekke aktivitetskalenderen på www.friluftslivetsuke.no.

Natt i Naturen fungerer som en spennende start på Friluftslivets uke, som varer fra 2. til 10. september. I løpet av denne uka vil det bli arrangert over tusen friluftsaktiviteter, turer og aktivitetsdager over hele landet. Så finn frem soveposen, se opp mot stjernene og bli med på en uforglemmelig opplevelse med Natt i Naturen!