back to top

Mer motstandsdyktig med bakterier

Forskere ved NTNU har avlet frem bakteriefrie fiskeyngel for å undersøke hvordan bakterier og fisk påvirker hverandre.

Resultatene kan føre til en metode for å forebygge sykdommer hos fisken og øke matproduksjonen i framtida.

Forskerne ved Institutt for bioteknologi og matvitenskap ved NTNU har klart å holde fiskeyngel bakteriefri i opptil 12 uker etter klekking. Dette har hjulpet dem på sporet av hvordan bakterier og fisk påvirker hverandre, og kanskje kan det en dag føre til en metode for å gjøre fisken mer motstandsdyktig mot sykdommer.

Dette kan være gode nyheter både for fiskeindustrien og for mattilgangen vår i framtida. Forskerne har også undersøkt hvordan bakterier påvirker veksten, genene og slimhinnene hos fisken.

Resultatene kan potensielt føre til en metode for å forebygge sykdommer hos fisken, og dermed øke matproduksjonen på en bærekraftig måte.

Forskningen har vært omtalt i Gemini.

Fauna.nohttps://www.fauna.no
Thor-Ivar Guldberg er utdannet journalist ved Norsk journalisthøgskole i Oslo. Han har vært innom en rekke redaksjoner i media, aviser, radio og TV samt organisasjoner og byråer innen kommunikasjon og PR.

Mer fra forfatteren

Relaterte artikler

Advertisment

Siste nytt

Dette skal du gjøre om du møter bamse brakar

Ferske tall viser at sjansen for å møte bjørn er minimal

Rabies-alarm på Svalbard: Ber folk holde seg unna

En fjellrev med rabies er påvist i Pyramiden på Svalbard.

Støtt Fauna.no – Din støtte gjør en forskjell

Fauna.no leverer nyheter og innsikt som betyr noe – men vi trenger din hjelp for å fortsette arbeidet, og bli enda bedre. Du kan støtte oss med et valgfritt beløp, uten å binde deg til abonnement.

Meld deg på for å få de siste nyhetene fra Fauna.no

Vil vil gjerne sende deg våre nyheter. Vennligst skriv inn din e-postadresse og klikk «få nyhetsbrev». Enkelt og greit!