De to siste to uker har besøkstallene på Frivillig.no tredoblet seg fra normalt nivå.

Over tusen personer har meldt seg som frivillige i en organisasjon, lag eller forening gjennom portalen.

Frivillighet er viktig for samfunnet, da det bidrar til å bygge fellesskap og styrke lokalsamfunnet. Det er også et viktig supplement til det offentlige tjenestetilbudet, og gir mange mennesker muligheten til å gjøre en forskjell for andre.

Frivillighet kan være mange ting, fra å hjelpe til på festivaler eller arrangementer, til å være besøksvenn for ensomme eldre, eller å være speiderleder for barn og unge. Det finnes mange forskjellige organisasjoner og lag å velge mellom, og det er sannsynligvis noe som passer for alle.

– Etter nedgang i frivillighet under pandemien, snudde trenden i 2022, som var Frivillighetens år. Nyttårstallene fra Frivillig.no er et tegn på at veksten fortsetter inn i det nye året, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen.

Mange nye frivillige

De siste to ukene har over 50.000 besøkt nettstedet Frivillig.no, der tusenvis av organisasjoner rekrutterer frivillige til sin aktivitet.

Marian Nielsen Cobzaru i Redd Barna Stavanger har hatt god drahjelp med å rekruttere gjennom Frivillig.no, og jobber nå for å få på plass nye frivillige inn i 2023.

­–Vi har nå fått inn 18 nye og er godt i gang med å holde informasjonsmøter og opplæring, sier Cobazaru.

Mangfoldig velvillighet

Generalsekretæren i Frivillighet Norge tror interessen for frivillighet er så stor fordi den er så mangfoldig.

– Frivilligheten har noe for alle. Du kan holde på med det du brenner for, det som gir deg glede eller det som trengs i ditt lokalsamfunn, om det er besøksvenn, leksehjelper, lage videoer, hjelpe eldre med nett og data, hjelpe flyktninger eller være styremedlem i idrettslaget.

Johnsen syns det er veldig gledelig at så mange vil være frivillige.

– Frivillighet er bra for deg selv og for samfunnet, den bidrar til fellesskap, tillit og demokrati, sier Johnsen.

Frivillighet er mangfoldig og det finnes noe for alle å engasjere seg i. Fra festivaler til besøksvenn eller speiderleder. Foto: Hedvig Kolboholen