Stortingsrepresentant Ola Elvestuen i Venstre reagerer og mener at regjeringens vedtak om å felle tre ulveflokker i ulvesonen, ikke kan være lovlig.

– Dette er et forkastelig vedtak. Espen Barth Eide har ikke mer enn kommet hjem fra naturtoppmøtet i Canada før han skal skyte tre ulveflokker uten begrunnelse, eller hele 21 ulv, innenfor ulvesonen. Dette er nok et eksempel på at vi har den mest rovdyrfiendtlige regjeringen siden ulv ble fredet i 1973, sier Ola Elvestuen, stortingspolitiker og tidligere miljøminister for Venstre til NTB.

Vil skyte tre ulveflokker i ulvesonen

Letjenna behandles i Høyesterett

Elvestuen påpeker at Høyesterett for tiden behandler felling av ulv i Letjenna-reviret, og mener at departementets vedtak tirsdag ikke kan være innenfor norsk rett.

Reaksjonen kommer etter at Klima- og miljødepartementet i form av en pressemelding gjorde kjent vedtaket om å skyte ned ulveflokkene i Ulvåa, Juvberget og Kockohonka i ulvesonen.

Triste nyheter

Regjeringens budsjettpartner, SV, omtaler overfor NTB vedtaket som triste nyheter.

– Vi kan ikke fortsette med en forvaltning av ulv som ikke tar naturmangfoldet på alvor. Dette håper jeg regjeringen tar på alvor og derfor snur i denne saken, sier naturpolitisk talsperson i SV, Birgit Oline Kjerstad, til NTB.