Når har du muligheten for å forberede deg på friluftslivets uke, som begynner allerede 2. september.

I dagene fra 2. – 10. september blir det over tusen turer og aktiviteter fra nord til sør. Fjelltur, sopptur og åpne aktivitetsdager er bare noe av det du kan bli med på.

– Her i Norge er vi heldige å både ha en helt fantastisk natur og allemannsretten som gjør at vi kan nyte den. Nå håper vi å inspirere enda flere til å finne en friluftsaktivitet som passer for akkurat dem, sier Bente Lier, generalsekretær i Norsk Friluftsliv.

De er paraplyen for de 18 store frivillige friluftslivsorganisasjonene, som sammen inviterer hele Norge til Friluftslivets uke, fra 2. til 10. september. Alt som skjer i ditt fylke gjennom uka finner du i aktivitetskalenderen på friluftslivetsuke.no.

Landsdekkende

Den landsdekkende aktivitetsuka har vært en tradisjon hver høst siden 1993. I år kan den dermed skilte med et aldri så lite jubileum. Norsk Friluftsliv mener de radikale samfunnsendringene som har funnet sted de siste tretti årene, gjør at markeringen er viktigere enn noen gang.

– Forskning viser at barn leker mindre ute enn de gjorde før. Det er mye mer skjermtid og mer rapportert stress. Naturopplevelser kan bety enormt mye for både den fysiske og psykiske helsa, og vi vet at det å bli tatt med ut i naturen som liten, kan gi mer aktive voksne, sier Lier.

Hun håper tradisjonen med en egen friluftsuke hver høst bidrar til at mange oppdager nye aktiviteter og naturområder, som de også kan ha glede av resten av året.

Uka 2023

Friluftslivets Uke 2023 arrangeres landet over fra 2. til 10. september, med over tusen turer og aktiviteter tilgjengelige på www.friluftslivetsuke.no. Uken inkluderer unike hendelser som «Natt i Naturen» den 2. september, «Soppens dag» og «Kom deg ut-dagen» den 3. september, samt «Turmat fra hele verden-dagen» den 6. september. Den nasjonale ryddedugnaden «Tur med mening» blir markert fra 8. til 10. september i samarbeid med Strandryddeuka. Feiringen er støttet av Fellesorganisasjonen Norsk Friluftsliv og deres 18 medlemsorganisasjoner, som samarbeider med rundt 5000 lag og foreninger for å fremme utendørs glede og samfunnsengasjement.