Selv om det etter kalenderen fortsatt er vinter, er det ikke lenge igjen til fuglene er i gang med familielivet.

Arter som havørn og korsnebb ligger allerede på egg, mens den store hopen av trekkfugler forbereder trekket til mer nordlige breddegrader.

Norsk ornitologisk forening er nå ute og oppfordrer folk til å bygge nye fuglekasser til våren. Og det kan allerede være på tide å sette dem ut, men det er jo aldri for sent. Uansett, med en fuglekasse eller to, kommer du tett på fuglelivet.

Foreningen, Naturvernforbundet og Miljøagentene har en egen nettside du kan benytte for å få et nytt byggeprosjekt i gang: Oppdrag fuglekasse på nettsiden www.oppdragfuglekasse.no.

Der finner du mye faktainformasjon om om ulike fuglearter samt hvordan du kan hjelpe dem med å bygge fuglekasser. Det har også betydning hvor og hvordan du henger opp kassene.

– Vi vil invitere folk til å delta i en stor nasjonal dugnad for å hjelpe fuglene, og samtidig ønsker vi å spre naturglede, kunnskap og engasjement om livet til fuglene og de utfordringene de møter, skriver naturvernkonsulent Martin Eggen i foreninga.

Du kan til og med registrere bilde av fuglekassen på siden. Der kan du også klikke deg inn på ulike arter og få informasjon om hvordan du best kan bygge er nytt hjem til en fuglefamilie.