Nettbutikken Nytelse oppfordrer kundene til å markere Verdens miljødag den 5. juni ved å sende inn sine gamle eller ødelagte sexleketøy for resirkulering.

Som takk tilbyr de 20 prosent rabatt på kundenes neste kjøp. Selskapet opplyser at elektronisk avfall er et voksende miljøproblem som nytelse.no nå vil ta del i å løse, som sexleketøy.

Nettstedet, som er sertifisert som et Miljøfyrtårn, fokuserer spesielt på korrekt håndtering av utrangerte sexleketøy, som faller under kategorien EE-avfall (elektriske og elektroniske produkter).

– Vi vet at det kan være ukomfortabelt å levere inn intimprodukter på en vanlig gjenvinningsstasjon. Derfor har vi satt i gang dette tiltaket, så våre kunder kan sende inn sine gamle eller ødelagte sexleketøy direkte til oss, sier Maria K. Ebbestad, sexolog og presseansvarlig i selskapet.

Kundene vil motta en rabattkode for hvert sexleketøy de sender inn, uavhengig av om produktene er kjøpt hos Nytelse.no eller et annet sted. Nytelse.no sender deretter avfallet videre for gjenvinning og utsortering gjennom NORSIRKs Elretur-ordning.

– Det handler om å ta hensyn til miljøet. Som takk for innsatsen gir vi 20 prosent rabatt på neste kjøp av sexleketøy, sier Ebbestad.

Selskapet tar i mot alle typer småelektriske produkter for resirkulering, det inkluderer også apparater som vaffeljern, krølltang eller hårføner, i tillegg til sexleketøy. Dette bidrar til at bedriften kan bidra til å redusere miljøbelastningen fra elektronisk avfall.

– Vi er opptatt av å beskytte miljøet og gjøre en innsats for å veie opp for vår egen miljøpåvirkning, sier Ebbestad.