Miljødirektoratet har nå gjort om jegerprøveeksamen til en app. Dette etter ti år med elektronisk eksamen på jegerprøven.

– Nå blir det enklere både for kommuner og de som skal ta jegerprøveeksamen, sier Ellen Hambro, direktør i Miljødirektoratet.

– Med den nye appen blir det enda enklere for kommunene å arrangere jegerprøveeksamen, som sikrer at de nye jegerne har fått opplæringen de trenger for å kunne jakte på en sikker og human måte. I tillegg blir det enklere for de som skal ta eksamen, siden alt de trenger ligger i appen, sier Hambro.

Jegerprøveeksamen består av et obligatorisk kurs og en elektronisk eksamen. I 2022 var det 12 500 nye jegere som bestod jegerprøveeksamen i Norge.

Det er kommunene som arrangerer jegerprøveeksamen, og det har vært utfordrende for mange kommuner å gi tilgang til klasseromssett med PCer. Men med den nye appen vil deltakerne kunne gjennomføre jegerprøveeksamen med sin egen mobil eller nettbrett. Dette vil gjøre gjennomføringen av jegerprøveeksamen enklere og mer effektivt for kommunene.

Brukervennlig

Miljødirektoratet har lagt vekt på å lage en brukervennlig løsning for deltakerne. Når de starter på jegerprøvekurs, laster de ned appen Jegerprøveeksamen fra Google Play eller App Store. I appen har deltakerne alt de trenger for å gjennomføre jegerprøven. I appen skal deltakerne

  • registrere seg til jegerprøveeksamen
  • betale eksamensgebyret på 360 kr med kort eller Vipps
  • følge progresjonen i kurset ved å se oppmøte til de obligatoriske samlingene
  • laste ned kursbevis når kurset er ferdig
  • gjennomføre eksamen ved oppmøte hos kommunen
  • se resultatet på eksamen og laste ned diplom ved bestått eksamen